Web forum is in read-only mode. Login as active registered customer for write access
  Forum Search   New Posts New Posts

Is this a bug of Fork Object ?

 Post Reply Post Reply
Author
MARASCO GIUSEPPE View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 Feb 2013
Posts: 16
Post Options Post Options   Quote MARASCO GIUSEPPE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Is this a bug of Fork Object ?
    Posted: 19 Dec 2013 at 7:55am
Is it a bug ?
Hi,
I do not know if it is so but i've found a strange behaviour in the case i'll describe  here:
i've three workflow diagram, say them SUBWF1, SUBWF2, MAINWF.
Both SUBWF1  and SUBWF2 have a Start, an Approval Block and and End Block.
The MAINWF has a Start Block, connected to a Task Block (say it TaskBlock1).
This TaskBlock1 is connected to a Fork object and this fork object goes to two Run workflow 

block : the first say called SUBWF1 and the second one called SUBWF2.
Then they are both with the "Wait until finished" flag checked. They are so connected to a Join 

object. This join object goes to an approval block (say it MainApprovalBlock) and so to the End 

block.

The problem is that the flow execution of MAINWF wait to reach the MainApprovalBlock ONLY if i 

execute as first the Run Workflow Block put at the left, but not if i execute as first the Run 

workflow object at the right. I try to explain better describing the two different situations :
1) Execution of MAINWF
2) Create the instance of TaskBlock1
3) With Status ok then i've two parallels creation of SUBWF1 and SUBWF2
Note that SUBWF1 is on the left and SUBWF2 is on the right
4) If i first terminate the SUBWF1 then to have the creation of an istance of MainApprovalBlock 

i've to terminate SUBWF2 but if as first i terminate SUBWF2 then i've the creation of the 

instance of MainApprovalBlock even if the SUBWF1 is still not terminated.

This way of doing become opposite if in MAINWF i put SUBWF1 on the right and SUBWF2 on the 

left.

I've reproduced this behavior and i can send to you the demo of it if you say me in which way (i've also some screen shots).
Thank you

Back to Top
Wagner R. Landgraf View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 2432
Post Options Post Options   Quote Wagner R. Landgraf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Dec 2013 at 8:02am
Hi Giuseppe,

at first sight, it looks like a bug. I appreciate if you can send me the demo and any extra info through e-mail. You can just use our support form to do so: http://tmssoftware.com/site/support_mail.asp
Back to Top
MARASCO GIUSEPPE View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 Feb 2013
Posts: 16
Post Options Post Options   Quote MARASCO GIUSEPPE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Dec 2013 at 8:37am
Just now i've sent an email to support@tmssoftware.com subject : Bug : Is this a bug of Fork Object ? - login:francesco.dicastri@perauto.com with 2 attachments
Back to Top
MARASCO GIUSEPPE View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 Feb 2013
Posts: 16
Post Options Post Options   Quote MARASCO GIUSEPPE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2013 at 6:30am
Hi, have you received my email ?
Thank you very much!
Back to Top
Wagner R. Landgraf View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 2432
Post Options Post Options   Quote Wagner R. Landgraf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Dec 2013 at 8:55am
Hi Giuseppe, yes. I confirmed it's a bug, I have sent you a patch in your e-mail.
Back to Top
MARASCO GIUSEPPE View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 Feb 2013
Posts: 16
Post Options Post Options   Quote MARASCO GIUSEPPE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Dec 2013 at 9:09am
Thank you very much. I'll say you if all is ok or not.
Back to Top
MARASCO GIUSEPPE View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 Feb 2013
Posts: 16
Post Options Post Options   Quote MARASCO GIUSEPPE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Dec 2013 at 10:07am
The fix works fine. I've tested it on the same prog i sent to you.
Thanks.
Back to Top
MARASCO GIUSEPPE View Drop Down
New Member
New Member
Avatar

Joined: 08 Feb 2013
Posts: 16
Post Options Post Options   Quote MARASCO GIUSEPPE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Dec 2013 at 10:51am
Hi, i've found probably another bug on Fork object
If you have a fork object which has on the left a run workflow block (say it RWF1) and on the right another fork object with 

two Run workflow objects appended to it, say then RWF5 and RWF6.
These two fork objects close regularly : 1 Join objects closes RWF5 and RWF6 and another join object closes the previous one 

and RWF1.

Now this last join object join to a task. This task will never be executed and i see that the process of the program using 

workflow Studio takes a lot of cpu time.
I've sent to you an email with the mdb file containing the workflow definitions. See that one called MAINWF_FORK3
Just now i've sent and email
Thank you very much

Back to Top
Wagner R. Landgraf View Drop Down
TMS Support
TMS Support
Avatar

Joined: 18 May 2010
Posts: 2432
Post Options Post Options   Quote Wagner R. Landgraf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Dec 2013 at 1:49pm
That is not a bug, you have just not set the proper transition status. Check your e-mail.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down